Obilježili smo Dan kruha i Dane zahvalnosti za plodove zemlje
Autor: Ivana Vrljac, 31. 10. 2015.
Dan otvorenih vrata Centra
Centar za odgoj i obrazovanje „Šubićevac“ jučer je bio mjesto prekrasnog druženja uz kreativan rad i zabavu. Obilježili smo Dan kruha i Dane zahvalnosti za plodove zemlje otvarajući vrata Centra brojnim gostima koji su se priključili našim kreativnim radionicama, sudjelovali u kulturno-umjetničkom i izložbenom dijelu programa.
Družili smo se tako sa šibenskim gimnazijalcima, Dječjim vrtićem „Osmijeh“, učenicima osnovnih škola Petra Krešimira IV., Jurja Dalmatinca, Jurja Šižgorića te korisnicima Udruge „Kamenčići“, a kasnije su nam se pridružili i posebni gosti iz Vrlike i Splita:
Centar za rehabilitaciju "Fra Ante Sekelez",
Centar za odgoj i obrazovanje "Juraj Bonači"
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj"
Jutro smo počeli radno, s čak osam radionica:
U radionici Nade Vulinović Zlatan i Mirjane Radak pekle su se kokice i kesteni.
Učiteljice Marina Burazer, Ana Parać, Ana Blaić, Marijana Rupić, Lana Jurišić i volonterka Julijana Mašina izrađivale su s djecom prigodne ukrase.
Radna instruktorica Marija Radić s odraslim je korisnicima izrađivala kutije za kokice od recikliranog materijala.
Radna instruktorica Suzana Antunac s odraslim korisnicima izrađivala je umjetnička djela od lišća.
Nastavnica tehnologije ugostiteljstva Marijana Gladović i učiteljica Kata Petrović s učenicima su pravile kiflice.
Nastavnica tehnologije strojarstva Ivana Miškić, učiteljica Marijana Matuša i vanjski suradnik Krunoslav Andrović s djecom su izrađivali ukrase od šiški i žice postupkom lemljenja.
Radionicu sušenja jabuka vodile su radna instruktorica Anita Vlahović, učiteljica Gordana Ikica i stručna učiteljica Brankica Goger.
Nakon radioničkog dijela programa župnik župe svetog Ante fra Božo Morić blagoslovio je kruh i plodove zemlje čime je započela priredba u kojoj su sudjelovali učenici i odrasli korisnici Centra „Šubićevac“, Centra za rehabilitaciju „Fra Ante Sekelez“ iz Vrlike, COO „Slava Raškaj“ iz Splita i COO „Juraj Bonači“ iz Splita.
Poslije priredbe zasluženo smo odmorili razgledavajući radove korisnika i kušajući njihove pekarske proizvode.
Druženje je završilo posjetom proizvodnom pogonu pekare Krka na Šubićevcu gdje smo od inženjerke Ljiljane Njanjare doznali najvažnije podatke o proizvodnji kruha.
Više fotografija pogledajte u Foto-galeriji.
Kako je naš Dan izgledao promatračima pogledajte na stranicama
Slobodne Dalmacije, Šibenik in-a i Portala Šibenskog tjednika.
Najljepše zahvaljujemo svima koji su pridonijeli današnjem Danu otvorenih vrata Centra „Šubićevac“ i s radošću iščekujemo sljedeću prigodu za druženje!
Monografija Centra "Šubićevac"
1967. - 2017.
Klikom na fotografiju možete pogledati elektroničko izdanje monografije.
Zainteresirani za tiskano izdanje monografije mogu se javiti u Tajništvo Centra "Šubićevac".