Suradnja Centra "Šubićevac" i lokalnog OPG-a
Autor: Ivana Vrljac, 16. 2. 2017.
Suradnjom Centra "Šubićevac" i OPG-a Krečak Marinov Nediljka, certificiranog eko proizvođača voća i povrća, naši srednjoškolci koji se obrazuju za pomoćne cvjećare dobili su priliku usvojiti vještinu sušenja rezanaca butternut tikve, poznate i pod nazivom muškatna bundeva.
Uz vodstvo gospođe Nere iz OPG-a i nastavnice Tehnologije zanimanja Anamarije Zjačić, učenici su naučili kako se rezanci slažu te su ih potom pripremili za sušenje.
Nakon pripreme, rezance su pažljivo postavili na rešetke, a zatim su rešetke postavili u stroj za sušenje. Tehnološkim procesom sušenja iz voća i povrća uklanja se veći dio vode, poboljšava se kvaliteta prirodnog okusa i pojačava se jakost okusa. Postupkom sušenja usporava se mikrobiološka aktivnost, čime se sušenim proizvodima produljuje trajanje.
Po završetku procesa sušenja dobiven je gotov ekološki proizvod, ukusan i spreman za konzumaciju.
Monografija Centra "Šubićevac"
1967. - 2017.
Klikom na fotografiju možete pogledati elektroničko izdanje monografije.
Zainteresirani za tiskano izdanje monografije mogu se javiti u Tajništvo Centra "Šubićevac".